Farmacovigilenta

Suntem în conformitate cu reglementările legale privind activitatea de farmacovigilență și monitorizam indeaproape siguranța medicamentelor pe care le comercializam.

Ne-am dezvoltat propriul Departament de Farmacovigilență, ce funcționează ca un departament de sine stătător și are ca obiectiv colectarea, investigarea și raportarea către autoritățile competente a oricărei informații privind eventualele RA suspectate, apărute la utilizarea medicamentelor companiei, în scopul evaluării permanente a raportului risc – beneficiu în context clinic și terapeutic.

Ce este o reacție adversă?

O reactie adversă se definește ca „un răspuns nociv și nedorit, determinat de un medicament”. Aceasta inseamnă că apare un efect nedorit sau neintenționat după ce ați utilizat un medicament. Sunt considerate reacții adverse și efectele nedorite care apar după supradozarea medicamentului, utilizarea greșită, abuzul și erorile de medicație sau efectele nedorite apărute în urma expunerii profesionale.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse menţionate sau nu în prospectul medicamentului.

Cum se poate raporta o reacție adversă?

Dacă doriţi să raportaţi o reacţie adversă suspectată la oricare dintre medicamentele Magistra C&C:

Toate informațiile cu caracter personal legate de raportarea unui efect secundar sunt prelucrate în conformitate cu legislatia UE/europeană privind protecția datelor. Raportul dumneavoastră este utilizat doar pentru evaluarea științifică a medicamentului.

  • puteți raporta aici către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR)

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa medicamentelor Magistra C&C.

CONTACT

Pentru a obține mai multe informații privind siguranța medicamentelor noastre puteţi contacta departamentul de Farmacovigilență:
e-mail:farmacovigilenta@magistracc.com
tel: 0241 634 742