Diclofenac sodic MCC 100 mg


Diclofenac sodic MCC 100 mg

Compozitie:
Supozitoare continând 0,10 g diclofenac sodic, sarea de sodiu a acidului 2-(2,6 dichlorphenyl)-aminobenzen acetic si excipienti pânã la 2 gr.

Forma de prezentare:
cutii cu 2 blistere a 3 supozitoare.

Actiune farmacoterapeuticã:
Antiinflamator nesteroidic, actionând prin inhibitia biosintezei de prostaglandine. Are efect antiinflamator, antireumatic, slab antipiretic si usor antiagregant plachetar. Concentratia maximã plasmaticã se realizeazã la aproximativ o orã dupã administrarea produsului, 99,7% din substantã circulã legatã de proteinele plasmatice, se metabolizeazã la nivel hepatic si se eliminã în majoritate prin urinã sub formã de metaboliti.

Indicatii:
Reumatismul degenerativ si inflamator - artroze, poliartritã reumatoidã, spondilita anchilopoieticã; patologia discovertebralã; reumatismul extraarticular; inflamatii si edeme posttraumatice în O.R.L. si stomatologie; gutã; dismenoree.

Contraindicatii:
Ulcer gastric si duodenal, hipersensibilitate la diclofenac, la persoanele cu reactie alergicã (astm, urticarie, rinitã alergicã) la aspirinã sau alti inhibitori ai prostaglandinsintetazei. În cazul afectiunilor infectioase sau cu acest risc, trebuie luat în consideratie raportul beneficiu - risc terapeutic, existând posibilitatea inducerii unei scãderi a capacitãtii apãrãrii naturale a organismului.

Precautii:
Se impun la pacientii cu ulcer gastric sau duodenal în antecedente si în cazul leziunilor hepatice si renale.

Reactii adverse:
Pot apãrea: vertij, epigastralgii, reactii de hipersensibilizare, usoarã crestere a transaminazelor serice.

Mod de administrare:
Intrarectal 100 mg (1 supozitor) pe zi, eventual 1 supozitor seara asociat tratamentului per os pânã la completarea dozei de 150 mg pe zi.